Iskolánk Menő Menza Pályázata
 

MAROSHEGYI GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY „EGÉSZSÉGÜNK A JÖVŐNK” - MENŐ MENZA

A SZÉKESFEHÉRVÁRI TÁNCSICS MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 15 000 000 FORINT EFOP-1.8.5-17

 
Kedvezményezett neve: Maroshegyi Gyermekekért Alapítvány Projekt címe: „Egészségünk a jövőnk” Projekt azonosító száma: EFOP-1.8.5-17-2017-00156 A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.JÚNIUS A támogatás összege: 15 000 000Ft Támogatás mértéke: 100%
 

A projekt tartalmának bemutatása:

A székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskola Maroshegyi Gyermekekért Alapítványa fontosnak tartja a jövő nemzedékek egészségének megőrzését, az egészségtudat kialakítását, fejlesztését, az egészséges életmóddal összefüggő ismeretek átadását, bővítését. Ökoiskola révén intézményünk élen jár az egészségtudatos életmód közvetítésében. Fontos, hogy a gyerekek ne csak megtanulják az elméleti tananyagot, de azt a gyakorlatban alkalmazni is tudják az élet különböző területein.
Pályázati projektünk teljes mértékben illeszkedik az EFOP-1.8.5-17 jelű felhívásban megfogalmazott célokhoz, ezáltal, a Kormány által tervezett „Egészséges Magyarország 2014-2020” Egészségügyi Ágazati Stratégiájához, amely célként nevesíti a lakosság egészségének fejlesztését a helyes táplálkozás elősegítését, a fizikai aktivitás növelését a lelki egészség erősítését célzó intézkedéseken keresztül.
Célunk az egészséges életmóddal, életvezetéssel kapcsolatban olyan nagymennyiségű, hiteles információ és tudásbázis átadása, amelyek nagyban elősegítik a gyermekek szemléletformálásának kialakulását. Hosszabb távon ez hatással lesz későbbi tudatos, egészséges életvezetésükre. A gyermekek kiegyensúlyozott fejlődésének érdekében fontosnak tartjuk a szülők bevonását is. Tudatos táplálkozásra nevelésükkel és mozgásban gazdag életstílus kialakításával gyermekeik harmonikus testi, lelki, szellemi fejlődéséhez járulunk hozzá. Célunk továbbá, hogy a köznevelésben résztvevő gyermekek intézményi étkeztetésének tárgyi körülményeit úgy alakítsuk ki, hogy az hozzájáruljon a kulturált, egészséges életmód elsajátításához szükséges készségek és ismeretek megszerzéséhez.
Céljaink eléréséhez szükséges tevékenységek, szolgáltatások:
• Ismeretterjesztő programok az egészséges táplálkozás jegyében
• Szemléletformálás az egészséges táplálkozás, életmód népszerűsítése érdekében
• Közvetlenül az iskolai étkezéshez szükséges eszközfejlesztés az egészséges táplálkozás, illetve az étkezési kultúra fejlesztése érdekében
Megvalósult programjaink
 
Sütinap - 2019.05.24.
 
Jancsár piaci látogatás - 2019.10.12.
;
Sajtmanufaktúra látogatás - 2019.10.21.
 
Dietetikus előadása - 2019.11.27.
 
Mézes nap - 2020.03.10.